Actueel India

Vrijdag 11 februari 2022, 20.00 uur

Clubhuis Pius X, Bredenakkerstraat 27, 9070 Destelbergen

foto

India is het land met de meeste inwoners ter wereld en sterk op weg om binnen enkele jaren de derde economie ter wereld te zijn.
Prakash Goossens ontrafelt de complexe weg naar onafhankelijkheid en democratie van India.
Hij zoomt in op de geopolitieke situering van het land.
India's allianties met Rusland, de Verenigde Staten en Afghanistan spelen daarbij een cruciale rol. Daarnaast zijn in de moderne Indische politiek zowel het persistente kastensysteem als de opkomst van hindoenationalisme belangrijke factoren. Hun doorwerkende invloed is merkbaar op zowat alle vlakken van de Indische maatschappij. Hoe ze zich tegenover elkaar verhouden is echter minder duidelijk en er rijzen inmiddels behoorlijk wat zorgen over het verlies van de democratie in India...
Ontdek samen met ons actueel India

Prakash Goossens (geadopteerde Belg van Indiase origine) studeerde onder meer aan de KUBrussel, KU Leuven, de Université Robert Schuman in Straatsburg en de UCL en was o.a. assistent aan de rechtenfaculteit van de KU Brussel en is gastdocent in UCLL. Hij is jarenlang verantwoordelijk geweest voor International Advocacy (Genève en New York) en projectenbeheer in Azië voor Fracarita International (NGO van de Broeders van Liefde). In die functie is hij vaak teruggekeerd naar zijn geboorteland, India. Hij is ook zeer actief in India via zijn NGO Side by Side India voor versterking van het dorpsleven en in het bijzonder voor de versterking van de rechtspositie van meisjes en vrouwen. Momenteel is hij Algemeen Coördinator van de Stichting Zusters Kindsheid Jesu met focus op ouderenzorg, welzijn, onderwijs en Congo. Deelnameprijs : 10 euro leden Davidsfonds, 13 euro niet-leden.

Meer info volgt.


welkom in cultuur, samen cultuur beleven